Filmnovella
Album: Egyéb szövegek Készült: 2010  Feltöltve: 2011-10-28 18:00  
  4856 lejátszás
A fiú a laptopja előtt ült és üzenetet írt. A csukott ajtón túlról, a másik szobából – és időnként a ház más részeiről – beszűrődött a húgainak kiáltozása és dobogása. Az ő nevét kántálták, és néha megdöngették az ajtót. Ez a fiút idegesítette, de nem mutatta. Megszokta már.

Az írás gyorsan ment. Helló, ez és ez. Ne felejtsd ezt és ezt. Különben jó ezt és ezt.

A billentyűk kopogtak, a fiú írt.

Aztán az ajtó résnyire kinyílt, majd durván becsapódott. De a lányok sivítása a csukott ajtó mögül is idegtépő volt. A fiú egy másodpercre szenvedőn lehunyta a szemét és mély lélegzetet vett. Bárkitől megvédte volna a kishúgait, ha arra kerülne sor – de azért az idegeire mentek.

Amikor a fiú újra a laptopjára nézett, látta, hogy a gép lefagyott. A kurzor nem mozdul. Semmi sem mozdul.

Lenyomott néhány billentyűt, ahogy ilyenkor szokás. A gép nem reagált. Aztán egy másik kódot ütött be. Nem történt semmi.

Akkor a fiú dühös lett. Két tenyérrel esett a billentyűzetnek. Pont, mint a kishúgai szoktak a zongorának, amely ilyenkor szívet tépően sikolt az apró, gyilkos öklök alatt.

A fiú mintha fát gyalulna, úgy szánkázott a laptop billentyűzetén. A gép kétségbeesetten sípolt, sírt, pittyegett – adta a szokásos „túl sok bajom van” hibajelet. A fiú dühe nem csillapodott. Nyomta a billentyűket összevissza, mindig más irányból, nem törődve semmivel.

Aztán egyszerre csak az egész világ elnémult. Eltűnt a szoba, eltűntek a bútorok, eltűntek a hangok. A fiú minden átmenet nélkül egy vörösben és aranyban pompázó erdő szélén találta magát. Törökülésben ült, hátát egy fának döntve, és hallatlanul nyugodt volt, mint aki egy kövér és eseménydús álom után épp elégedetten és puhán felébred. Csukott szemmel ült, de éber volt, gondtalan és egyszerű.

Előtte a fűben ott hevert a laptop.

A fiú egy darabig élvezte a pompás csöndet, a halk, mindent betöltő erdőzsongást, a levelek szelíd csilingelését – aztán lassan kinyitotta a szemét és lenézett a fűbe.

A laptop be volt kapcsolva. A képernyőn az üzenet, amelyet a fiú addig írt. A kurzor villogott, a szöveg folytatásra várt.

A fiú egy darabig tétovázott, aztán előrehajolt, kezét ráhelyezte a billentyűzetre, és leütött egy betűt.

Az erdő eltűnt. A fiú – ismét minden átmenet nélkül – a szobájában találta magát, előtte a laptop. A kishúgai dörömböltek az ajtaján, szeretetből. Vízcsap csobogott, tányérok ütődtek egymáshoz, busz fújtatott a ház előtt.

A fiú körülnézett, aztán lebámult a laptopra. A képernyőn a kurzor villogott, a szöveg folytatásra várt. De a fiú nem folytatta.

Ehelyett két tenyerét ráhelyezte a billentyűkre, és finoman elkezdte összevissza nyomkodni azokat. Hátha. Körülötte a ház és az utca zajai, de ő nem törődött velük,

csak nyomta a billentyűket. A képernyőn egyre nőtt az értelmetlen betű- és számsorozat, de ő csak nyomta, nyomta. Hátha.

Sokáig nyomta, tapogatta a billentyűket. Egészen besötétedett már. De nem történt semmi. Csak a gép adott néha egy-egy hibajelet. Ilyenkor sípolt, sírt, pittyegett.
A legutóbb feltett SZÖVEGEK
Prozack: Murder the Masters 2005 (dalszövegek)
A dalok szövege (Veszprémi Attila)
2014-03-04 05:00
Veszprémi Attila: Dunai Csontvári Gábor Levelei és Új könyvetské-je
Dunai Csontvári Sztella hagyatékából
2013-01-17 11:28
Veszprémi Attila: Négy három kettő egy
Filmnovella – az azonos című kisfilm alapja
2011-10-28 18:00
Veszprémi Attila: Elmész helyettem?
Filmnovella – az azonos című kisfilm alapja
2011-10-28 18:00
Veszprémi Attila: Brazil Scherzo
Hangvers egy vagy több előadóra – az azonos című videóváltozat pontos szövege
2011-10-28 18:00
Veszprémi Attila: Csend
Filmnovella – az azonos című kisfilm alapja
2011-10-28 18:00
Veszprémi Attila: Aranyerdő
Filmnovella
2011-10-28 18:00
Györkös Bernadett: Dal
Egy 2006-ban megjelent szöveges-zenés cd címadó dalának szövege
2011-10-28 17:55
Copyright 2006 – 2015. Veszprémi Attila és mások.